Maandag - Vrijdag
07:15 - 18:15
Zaterdag - Zondag
Gesloten
Telefoon0627404332

Pedagogische missie


De Kleine Burgemeester wil een onmisbare schakel vormen in de opvoeding en ontwikkeling van de kinderen die aan onze zorg worden toevertrouwd. We willen daarvoor oprecht betrokken zijn bij alles wat de kinderen omringt en het de kans geven om op basis van eigen initiatief en sociale veiligheid de wereld te verkennen en zich eigen te maken.Visie


De Kleine Burgemeester werkt met vier opvoedkundige en onderwijskundige principes. Principes die, bij elkaar, een rijke speel-leeromgeving vormen voor de kinderen die het kind omhult, stimuleert en veiligheid biedt.

 

1. Invloed van pedagogisch professional
2. Invloed van huiselijke leeromgeving
3. Invloed van rustige leeromgeving
4. Invloed van de ontdekkende leeromgeving. 


Lees meer...

Positionering 

In tegenstelling tot de klassieke kinderopvang zijn de ruimtes bij De Kleine Burgemeester niet ingericht als groepslokalen, maar is aan elke ruimte een specifieke functie toebedeeld: een functionele indeling, volgens de verschillende types leeromgevingen. Elk kind kan van elke ruimte (ook in de buitenruimtes!) gebruik maken en daar de passende ‘invloeden’ ontmoeten. In elke ruimte is er een pedagogisch professional in zicht- of gehoorafstand voor de kinderen.